JO VUODESTA 1890

HISTORIALLINEN RAKENNUKSEMME VOISI KERTOA MONTA TARINAA…

“Keskiajan mainehikkain mies Maunu II Tavast Jumalan armosta Turun piispa asui viimeiset elinvuotensa 1450-52 tällä paikalla olleessa talossaan ja päätti siinä päivänsä. ” – kyltti Niemen talon portin päällä.

Maunu Tavast oli Suomen keskiajan tärkeimpiä toimijoita ja Suomen piispa. Hänen toimestaan Turun tuomiokirkkoa laajennettiin ja kaunistettiin. Eläkepäiviään hän jäi viettämään Naantaliin, Valborgin paikalla olleeseen taloon.

Valborgin kadunpuoleinen rakennus on tiettävästi rakennettu 1800-luvun alkupuolella. Sisäpihalla oleva rakennus on taas rakennettu 1800-luvun loppupuolella.
Osia luonnonkivistä muuratusta kivijalasta ja alkuperäisitä hirsistä on edelleen tallella omilla paikoillaan.
Nahkurit ovat ehkä asuneet Valborgin talossa, sillä ravintola Uuden Killan rakennus (seinänaapuri) on toiminut nahkurien verstaana. Uuden Killan toisessa kerroksessa nahkurit kuivattivat parkittuja ja värjättyjä nahkoja.

TUNNELMALLINEN SISÄPIHA

SUOJAISELLA SISÄPIHALLAMME…

Rauhallisella ja suojaisella sisäpihalla on ihana viivähtää. Vanhojen rakennusten ympäroimä tila huokuu vanhan miljöön tunnelmaa ja siellä on mukava viettää aikaa vaikka ruokaillen. Osa sisäpihasta on katettu, joten hieman huonommallakin säällä voi nauttia ulkonaolosta. Tuuleltakin saa olla rauhassa tässä suojaisesa paikassa.

  • Seuraa tapahtumia Facebookissa tai Ajankohtaista -sivulla.

  • Tule nauttimaan ihanasta miljööstä.

  • Voit myös ruokailla suojaisella sisäpihalla.

  • Nauti, loistava henkilökuntamme palvelee sinua.

MERELLINEN ULKOTERASSI

TERASSI VANHAN KAUPUNGIN SYKKEESSÄ…

Toinen terassimme on meren puolella, vanhan kaupungin sykkeessä. Täällä saat nauttia ihmisvilinästä terassill istuskellen. Terassilta näet merelle ja auringon laskiessa viimeiset säteet lämmittävät terassilla olijoita.

Ihmisvilinän lisäksi on mukava seurata rannan veneilijöiden touhuja. Myös legendaarinen höyrylaiva Ukko-Pekka piipahtaa laiturissa. Iltakahdeksalta onkin vuorossa Naantalin trumputtaja sekä iltavesper, joka soitetaan Naantalin kirkon tornista. Kesän aikana iltavesper kaikaa joka ilta kello 20.00.  Iltavesper soitetaan trumpetilla ensin presidentille, toiseksi kaupungille ja kolmanneksi merelle, kaikki kirkon tornin luukuista.
Ennen kirkontornista soitettavaa vesperiä trumputtaja kehottaa rummullaan läsnäolijoita hiljentymään vesperin ajaksi.

MEILLÄ VAI TEILLÄ

ANNOKSET MYÖS MUKAAN

SEURAA TAPAHTUMIA

FACEBOOKISSA TAI AJANKOHTAISTA SIVULLA

BISTRO

KOKO PERHEELLE

SOHVA-LOUNGE

KAHVI JA VALLUN TUORE MUNKKI

SISÄPIHA

KAIKELTA SUOJASSA

TERASSI

KAIKEN KESKELLÄ

valborg-logo-footer